Felix Pro 1

De Felix Pro 1 is een van de nieuwste en meest geavanceerde 3D printers op de markt. De printer is voorzien van de nieuwste technologie, met nog meer uitbreidingen in de planning. De Felix Pro 1 is gericht op professioneel gebruik, met alle gemakken van dien. Naast de uitgebreide functies is de Felix Pro een zeer representatieve machine. De printer heeft een elegant ontwerp, hierdoor staat de printer goed in elk kantoor en op elk bureau.

Filament detectie

Zo heeft de printer filament detectie, hierdoor verlies je nooit een print door het gebrek aan materiaal. Als de printer merkt dat het filament vast zit of op is wordt de print automatisch gepauzeerd totdat het probleem is verholpen.

Slimme nozzles

De nieuwe nozzles zijn makkelijk de vervangen en hebben een intelligente positionering. Bij het printen met twee nozzles wordt de nozzle die niet gebruikt wordt afgekoeld en weggevouwen. Hierdoor kan deze geen problemen veroorzaken.

Eenvoudig in gebruik

Bij veel printers moet regelmatig het print bed gekalibreerd worden, bij de Felix Pro 1 is dat niet meer nodig. Vooraf aan elke print meet de printer de hoogte van het print bed op een aantal plaatsen. Het verschil in hoogte wordt tijdens het printen constant gecorrigeerd. Om de productie capaciteit te verhogen en het gebruik van de printer te vereenvoudigen is het print bed eenvoudig uit de printer te halen. Het bed zit vast met drie magneten waar door het bed eenvoudig te verwisselen is. Er kan dan direct een nieuwe print worden gestart en het losmaken van de print hoeft niet meer in de printer zelf.

Knowledgebase