Tripodmaker Classic

tripodmaker-classic-delta-3d-printer.jpgDe Tripodmaker Classic is een semi professionele delta 3D printer. De printer is geschikt voor het maken van prototypes en producten. Dit komt door zijn grote bouwvolume en hoge printsnelheid. Door zijn ontwerp is de Tripodmaker adembenemend om naar te kijken. Waar bij een gewone desktop 3D printer soms weinig te zien is als er geprint wordt is er bij de Tripodmaker een hele hoop te bekijken.

De printer heeft drie lange staanders waaraan wagentjes heen en weer bewegen. Deze karretjes zijn elk met twee staven verbonden aan de printkop. Door de verschillende armen op en neer te bewegen verplaatst de printkop zich door het bouwvolume. Dit delta principe maakt de printer erg leuk om naar te kijken. Hierdoor is de Tripodmaker dus ook erg geschikt om op een zichtbare plek neer te zetten. Omdat de printer is uitgerust met een LCD display en een SD-card lezer is de Tripodmaker volledig stand-alone te gebruiken. Voor de directe aansturing is dus geen computer of laptop vereist.

Net zoals veel desktop 3D printers gebruikt de Tripodmaker filament met een diameter van 1,75 mm. De printer heeft geen eigen cartridges waardoor de gebruiker precies kan kiezen welk materiaal hij wil gebruiken. De printer heeft een optioneel verwarmd print bed waardoor er veel verschillende materialen gebruikt kunnen worden.

De Tripodmaker Classic is zowel als Kit als volledig geassembleerd te krijgen. Dit biedt de mogelijkheid de printer goed te leren kennen tijdens het in elkaar zetten, of om juist direct aan de slag te kunnen gaan met het printen zelf. Dat de printer ook als kit te krijgen is beteken dat het eenvoudig is om iets te repareren of te vervangen.

Product dimensions:
Box dimensions:
Product weight: 20 kg
Box weight:
Print technology: FFF (Fused Filament Fabrication)
Build volume: Diameter: 30 cm - Build height: 39 cm
Layer thickness: 0,075 mm
Filament diameter: 1,75 mm
Nozzle diameter: 0,4 mm
Extruder: Enkele extruder
Filament materials: PLA, ABS, Nylon, PC, PET + others
Build platform: Verwarmd of niet-verwarmd bed
Connectivity: USB, micro SD-card
Software: Repetier Host, Cura, Simplify3D