Felix Pro 1|Printen met flex filament

Terug naar Felix Pro 1

Met de Felix Pro 1 kan er flexibel filament geprint worden. Afhankelijk van de mate van flexibiliteit van het filament is het handig om extra voorzorgsmaatregelen te nemen.

Dit zijn een aantal tips die helpen bij het printen van flexibele filamenten.

  • Zorg dat het hot-end schoon is en niet voor een blokkade zorgt. Het is belangrijk dat het filament zonder extra weerstand door het hot-end heen kan voordat het bij het heette deel van komt. Anders kan het filament gaan knikken. Zorg dat het hot-end helemaal schoon is voordat je begint met het printen van flexibel materiaal. Om het hot-end goed schoon te maken kun je het best eerst van stevig filament extruderen en dat vervolgens helemaal terugtrekken. Daarna kun je langzaam het flexibele filament door het hot-end voeren. Dit kan via de controller op de Felix Pro 1.
  • Snijd het uiteinde van het filament schuin af. Door het uiteinde van het flexibele filament schuin af te snijden is het makkelijker voor de extruder om grip te krijgen op het filament.
  • Verlaag de printsnelheid in de slicer.Door het flexibele filament op een lage snelheid te printen hoeft er minder materiaal geextrudeerd te worden waardoor de kans op verstopping kleiner wordt.
  • Verlaag de algehele printsnelheid. Via de dislpay van de Felix Pro 1 kun je de algemene printsnelheid verlagen. Ga naar main menu → quick settings → choose feedrate. Verlaag dit om te beginnen naar 50%. Je kan de snelheid langzaam verhogen om de optimale instellingen te vinden.

Knowledgebase